edebiturkce
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antep Çorbası tarifi

Aşağa gitmek

Antep Çorbası tarifi Empty Antep Çorbası tarifi

Mesaj  BaHoZ Perş. Ekim 29, 2009 2:25 pm

Antep Çorbası tarifi
için Malzemeler :
300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı


Antep Çorbası
yemeğinin hazırlanışı:
Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.Eti kevgirle ayrı bir yere alın.Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın.Suyunu muhafaza edin.

Tereyağını bir tencerede eritin.Mısır ununu ilave edip pembeleştirin.Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın.Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
BaHoZ
BaHoZ
Admin

Mesaj Sayısı : 251
Kayıt tarihi : 16/10/09
Yaş : 34
Nerden : GAZİANTEP

http://edebiturkce.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz