edebiturkce
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alabalık Buğulama tarifi

Aşağa gitmek

291009

Mesaj 

Alabalık Buğulama tarifi Empty Alabalık Buğulama tarifi




Alabalık Buğulama tarifi
için Malzemeler :
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)

4 adet defne yaprağı

3 adet domates

3 adet çarliston biber

1.5 adet limonun suyu

70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)

250 gr. mantar

1 çorba kaşığı kapari turşusu

Tuz ve karabiber



Alabalık Buğulama
yemeğinin hazırlanışı:
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
BaHoZ
BaHoZ
Admin

Mesaj Sayısı : 251
Kayıt tarihi : 16/10/09
Yaş : 34
Nerden : GAZİANTEP

http://edebiturkce.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bu yazıyı burda paylaş : reddit

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz