Forum Saati Ptsi Tem. 01, 2024 8:59 am
Alle bijzondere dingen in de zaanstreek
Balıklardan Fileto Çıkarılması tarifi
için Malzemeler :
• Herhangi iri bir balık
• Keskin bıçak
Balıklardan Fileto Çıkarılması
yemeğinin hazırlanışı:
Yuvarlak gövdeli balıklar Temizlenmiş balığı uzunlamasına tezgaha yatırın. Keskin bir bıçakta kafanın bittiği noktadan kuyruk başlangıcına kadar, sırt tarafını derinlemesine kesin. Bıçağı 45°C`lik bir açıyla tutarak balığın kafasının bitiminden derinlemesine bir kesik atın. Bir elinizle sırttaki kesik parçayı kesik parçayı yukarı kaldırın. Kafa tarafından başlayarak büyük orta kılçığın hemen üzerinden,...
Balık Sarma tarifi
için Malzemeler :
1 adet Lüfer
1 küçük kutu Yoğurt
yarım su bardağı Salça
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
2 adet Defne yaprağı
Alüminyum folyo
Balık Sarma
yemeğinin hazırlanışı:
Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket...
Balık Pilakisi tarifi
için Malzemeler :
• 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kereviz
• 4 diş sarmısak
• 2 adet limon
• 1 adet maydanoz
• Tuz , karabiber
• 2-3 adet soğan
Balık Pilakisi
yemeğinin hazırlanışı:
Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz...
Balık Kroket tarifi
için Malzemeler :
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ
Balık Kroket
yemeğinin hazırlanışı:
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1...
Balık Köftesi tarifi
için Malzemeler :
2 adet palamut balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un
Balık Köftesi
yemeğinin hazırlanışı:
Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış...
Balık Graten tarifi
için Malzemeler :
½ kg sudak veya mezgit fileto
4 Adet patates (orta büyüklükte)
250 gram brokkoli
4 çorba kaşığı limon suyu
250 gram krema
2 Adet yumurta
1 çay kaşığı tatlı
hardal
1 çay kaşığı toz
zencefil
Tuz
Balık Graten
yemeğinin hazırlanışı:
Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyin.Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk su duşuna sokun.
Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine...
Balık Çorbası tarifi
için Malzemeler :
500 gr. Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr. Mezgıt
12 Kabuklu Salma
Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyaği
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı kaşığı Kekik
2 Çorba kaşığı Kıyılmış
Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı kaşğı Tuz
1 Tatlı kaşğı Dövülmüş
Safran
Tane
Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ:
3 Patates (haslanmış)
1 Tutam
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık tarifi
için Malzemeler :
• 5 adet 250 gr`lık alabalık
• Tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 75 gr badem
• 75 gr kuru üzüm
• 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık
yemeğinin hazırlanışı:
Hazırlık
Alabakların içini ve dışını...
Bademli Alabalık Tava tarifi
için Malzemeler :
4 ADET ALABALIK FİLETO
50 GR UN
3 ADET YUMURTA ÇIRPILMIŞ
100 GR BADEM KIZARMIŞ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
KARARINCA TUZ KARABİBER
Bademli Alabalık Tava
yemeğinin hazırlanışı:
Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri balığın üstüne serpin.
Avakado ve Füme Somonlu Krep tarifi
için Malzemeler :
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon
Avakado ve Füme Somonlu Krep
yemeğinin hazırlanışı:
Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları...
Alabalık Buğulama tarifi
için Malzemeler :
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber
Alabalık Buğulama
yemeğinin hazırlanışı:
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp...
Aioli Soslu Uskumru tarifi
için Malzemeler :
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)
Aioli Soslu Uskumru
yemeğinin hazırlanışı:
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem...
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası tarifi
için Malzemeler :
300 gr. Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr. Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin, tuz, Karabiber
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası
yemeğinin hazırlanışı:
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı...
Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Moderatörler
Yok
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gruplar
Yeni mesaj var
Yeni mesaj var [ Popüler ]
Yeni mesaj var [ Kilitli ]
Yeni mesaj yok
Yeni mesaj yok [ Popüler ]
Yeni mesaj yok [ Kilitli ]