Balık Sarma tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
291009
![Mesaj Mesaj](https://2img.net/i/empty.gif)
Balık Sarma tarifi
Balık Sarma tarifi
için Malzemeler :
1 adet Lüfer
1 küçük kutu Yoğurt
yarım su bardağı Salça
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
2 adet Defne yaprağı
Alüminyum folyo
Balık Sarma
yemeğinin hazırlanışı:
Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın. Alıntı:eceerken.net
Bu tarif için henüz yorum yazilmamiş
İlk yorumu yapmak için tiklayin
TARİFE YORUM YAZ
TARİFİ YOLLA
TARİFİ YAZDIR
Puan ver:
Puan: 4.43
Zorluk: Orta
Süre: 30-40 dk.
Bu tarif 728 kez okundu.
için Malzemeler :
1 adet Lüfer
1 küçük kutu Yoğurt
yarım su bardağı Salça
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
2 adet Defne yaprağı
Alüminyum folyo
Balık Sarma
yemeğinin hazırlanışı:
Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın. Alıntı:eceerken.net
Bu tarif için henüz yorum yazilmamiş
İlk yorumu yapmak için tiklayin
TARİFE YORUM YAZ
TARİFİ YOLLA
TARİFİ YAZDIR
Puan ver:
Puan: 4.43
Zorluk: Orta
Süre: 30-40 dk.
Bu tarif 728 kez okundu.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz