Balık Çorbası tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
291009
![Mesaj Mesaj](https://2img.net/i/empty.gif)
Balık Çorbası tarifi
Balık Çorbası tarifi
için Malzemeler :
500 gr. Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr. Mezgıt
12 Kabuklu Salma
Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyaği
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı kaşığı Kekik
2 Çorba kaşığı Kıyılmış
Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı kaşğı Tuz
1 Tatlı kaşğı Dövülmüş
Safran
Tane
Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ:
3 Patates (haslanmış)
1 Tutam
Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek kaşığı Salça
Tuz
Balık Çorbası
yemeğinin hazırlanışı:
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI:
Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safrani havanda döverek sosa ekleyin.
ÇORBANIN HAZIRLANISI:
Balıkların filetolarını dikkatlice çikarın.
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ ıstakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.
Çorbayi, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.
için Malzemeler :
500 gr. Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr. Mezgıt
12 Kabuklu Salma
Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyaği
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı kaşığı Kekik
2 Çorba kaşığı Kıyılmış
Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı kaşğı Tuz
1 Tatlı kaşğı Dövülmüş
Safran
Tane
Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ:
3 Patates (haslanmış)
1 Tutam
Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek kaşığı Salça
Tuz
Balık Çorbası
yemeğinin hazırlanışı:
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI:
Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safrani havanda döverek sosa ekleyin.
ÇORBANIN HAZIRLANISI:
Balıkların filetolarını dikkatlice çikarın.
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ ıstakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.
Çorbayi, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.
![-](https://2img.net/i/empty.gif)
» Balık Köftesi tarifi
» Balık Graten tarifi
» Balık Kroket tarifi
» Balık Sarma tarifi
» Balık Pilakisi tarifi
» Balık Graten tarifi
» Balık Kroket tarifi
» Balık Sarma tarifi
» Balık Pilakisi tarifi
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz